Правові підстави отримання документів на роботу

Для трудової діяльності в Австрії як приватний підприємець або найманий працівник потрібно отримати дозвіл на роботу. Студенти, українська молодь Австрії зокрема, мають право працювати тільки у випадку, якщо Державна Служба працевлаштування надасть їм відповідний дозвіл. Клопотання про видачу дозволу на роботу подається роботодавцем, який має намір влаштувати даного студента на роботу.

Сам студент такого клопотання подати не може!

Стосовно обсягу дозволу на роботу є два обмеження:

  • до завершення першого етапу навчання в ВУЗі дозволяється працювати 10 годин на тиждень;
  • після завершення першого етапу навчання (ступінь бакалавра) – максимально 20 годин на тиждень.
Джерело pixabay

Джерело pixabay

У випадку, якщо клопотання подається на видачу дозволу на роботу у більшому обсязі, то Державна Служба працевлаштування проводить контроль на ринку праці, щоб встановити чи не має інших осіб, які потребують працевлаштування.

Випускники ВУЗів можуть отримати дозвіл на роботу у вигляді так званої Rot-Weiß-Rot-Karte, якщо вони знайшли роботу, яка відповідає їхній освіті, і передбачена оплата становить не менше 45% від встановленого законом базового внеску (1.890€ брутто). Клопотання подається роботодавцем. Rot-Weiß-Rot-Karte видається терміном на один рік і надає право на працевлаштування у конкретного роботодавця. Випускники ВУЗів, які мають Rot-Weiß-Rot-Karte можуть отримати Rot-Weiß-Rot-Karte plus з необмеженим доступом до ринку праці, якщо вони за останній рік були працевлаштовані не менше 10-ти місяців.

Бланки заяв можнa знайти на веб-сторінці Міністерства внутрішніх справ Австрії.

Знайшли помилку? Будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Про автора

Роман Б.

Залиште свій коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: